(+31) 321 318 490

Tips voor stuurwielen

Leer van stuurwielen wordt extreem belast. Het wordt continue aangepakt en omdat leer poreus is dringen handzweet en huidvet in het leer binnen. En met name handzweet en huidvet zijn bijzonder agressief voor leer. Het leer wordt week en brokkelt af en de kleur verdwijnt. Preventief helpt in ieder geval regelmatig onderhoud: reinigen met Leder COLOURLOCK Reiniger mild en regelmatig verzorgen met COLOURLOCK Leder Verzegeling. Bij een stuurwiel dat al kleverig is helpt een extra reiniging met COLOURLOCK Leder Reinigingsbenzine.


Bij zeer oud en droog leer moet na de verzegeling nog een behandeling met COLOURLOCK Elephant Ledervet plaatsvinden. Hierdoor wordt het leer weer soepel.

Wanneer er al kleur verdwenen is, kunt u het leer met COLOURLOCK Leder Fresh in de passende kleur weer opfrissen. Daarvoor is echter een grondige reiniging en ontvetten noodzakelijk. Hiervoor vóór de behandeling met Fresh eerst COLOURLOCK Leder Reinigingsbenzine gebruiken. Op verspekte plekken of waar de handen het leer kleverig gemaakt hebben moet eerst Vetabsorber vlekkenspray gebruikt worden. Ruwe plekken met de Leder Schuurpad glad schuren.

Is de kleur reeds sterk beschadigd en het leer aangetast, dan het leer met een Leder Schuurpad glad maken en aansluitend zoals beschreven reinigen en ontvetten. Om het stuur dekkend te kleuren moet COLOURLOCK Leder Fresh meerdere malen opgebracht worden. Een andere mogelijkheid is het stuurwiel met Leder Kleurspray (beperkte kleurkeuze) te spuiten. Hiervoor zo mogelijk het stuurwiel uitbouwen, of anders de omgeving nauwkeurig afplakken.

Gloednieuw wordt het leer door de behandeling niet. Het zal er als goed onderhouden, oud leer uit zien. Als het resultaat onbevredigend is, moet een complete renovatie door een gespecialiseerd leerreparateur plaatsvinden. Te kapot leer moet dan vervangen worden. We kunnen in dat geval wellicht een specialist aanbevelen.

 


Afgesleten:
ontvetten, dan COLOURLOCK Leder Fresh in de juiste kleur aanbrengen

Krassen door een ring:
ook met COLOURLOCK Leder Fresh op te lossen 

Helemaal versleten:
alleen volledig 
overspuiten is afdoende

Het leder is beschadigd en er missen stukken:
opnieuw bekleden 

Klanten foto:
voor behandeling
met COLOURLOCK Leder Fresh 

Na reinigen, ontvetten, softpad en
COLOURLOCK Leder Fresh in passende kleur

 

 


 


Deel deze pagina via...