(+31) 321 318 490

Reiniging en onderhoud van autoleder


Autoleder is in 99,9% van de gevallen zgn. aan het oppervlak geverfd, éénkleurig  gedekt leer. Dat is leder, waarbij een finish de verf(kleurpigmenten) afdekt. Vroeger werd alle autoleder plantaardig gelooid. In de laatste decennia is chroomgelooid leder meer in zwang gekomen. Voor het reinigen en verzorgen is de manier van looien echter niet zo belangrijk, maar de ouderdom van het leer en de conditie zeker wel.

Bij vervuiling moet het leder - al naar gelang de mate van vervuiling - met COLOURLOCK Reiniger mild of COLOURLOCK Reiniger sterk gereinigd worden. Zo wordt het fixeren van vuil door het onderhoudsmiddel voorkomen. COLOURLOCK Reiniger sterk neemt men bij ogenschijnlijk  sterke vervuiling en COLOURLOCK Reiniger mild bij lichte vervuiling.

Bevind zich diep tussen de nerven vuil, dan de COLOURLOCK Leder Reinigingsborstel ook gebruiken.

Nieuw leder moet binnen 3 jaar met COLOURLOCK Leder Verzegeling behandeld worden. Nieuw leder heeft nog geen vet nodig. Ze is daarin door de looier in voldoende mate voorzien, maar hebben veel meer het probleem slijtage en afgeven van kleding (jeans, broekriem) te maken. Vooral de bestuurdersstoel (instapwangen van sportstoelen en hoge ondersteuningen) vertoont vaak al binnen 3 jaar de eerste typische slijtagesporen. Bij lichte leerkleuren treed regelmatig verkleuring op veroorzaakt door kledingstukken. Dat voorkomt de Verzegeling effectief. De bestuurdersstoel elke 3 maanden behandelen, de rest van het leder elke 6 -12 maanden.

Wanneer leder ouder wordt, dan is opnieuw invetten nodig, omdat het leder met de tijd droog wordt. Ouder leder moet daarom, afhankelijk van de gebruiksintensiteit, elke 3 - 6 maanden met COLOURLOCK Leder Protector verzorgingslotion met UV-filters en looistoffen, behandeld worden. Het leder blijft soepel en zacht, en de antioxidanten stoppen het wegkwijnen van het leder. Door regelmatige verzorging word de levensduur aanzienlijk verhoogd. Belangrijk!:
Regelmatige spaarzame verzorging is beter voor leder, dan slechts zelden en dan in overvloed!

Oudere cabrio''s tenslotte met COLOURLOCK Elephant Ledervet behandeld worden. Dit vet heeft als extra een sterk impregnerende werking voorkomt schimmelvorming.

Belangrijk bij alle producten: onze producten zijn intensief in uitwerking. Daarom is het belangrijk, de producten regelmatig spaarzaam aan te brengen, in plaats van bijna nooit en in grote hoeveelheden. „Meer“ helpt niet „meer“ bij lederonderhoud. Leder toont altijd aan het oppervlak de eerste verouderingssporen. Daarom is een regelmatige, spaarzame (ca. elke 3 maanden) behandeling van het oppervlak altijd de beste bescherming.

Bij slijtage en kleine krassen is het opfrissen van de kleur met COLOURLOCK Leder Fresh mogelijk. Lees hiervoor de uitgebreide informatie tekst. 


naar gelang de vervuiling met COLOURLOCK Reiniger mild of Sterk schoonmaken.

COLOURLOCK Leder Verzegeling beschermt nieuw leder tegen slijtage en gebruikssporen.

COLOURLOCK Elephant Ledervet beschermt en impregneert het leer van cabrio''s extra tegen weersinvloeden.

Bij vuil tussen de nerven is de borstel een handig hulpmiddel.

Een typisch geval voor COLOURLOCK Reiniger sterk. Lees hierover meer in het artikel Oldtimer Praxis 06/99 en
Sonderheft 33/04.

Geperforeerd leder niet te nat reinigen en ventilerend laten drogen! Een in met iets water verdunde reiniger vochtig gemaakte doek volstaat vaak al bij geperforeerd leder.

Lees de speciale  
informatie tekst over schimmel!

Bij jeans verkleuring is COLOURLOCK Reiniger sterk vaak onvoldoende. Lees de speciale informatie tekst over dergelijke verkleuring!

Bandensporen zijn nergens mee te "reinigen". Alleen professionals krijgen ze weg. Ook hierover is een speciale informatietekst te lezen.

 


Deel deze pagina via...