(+31) 321 318 490

Verzorging van ruw leder (nubuck, buffel)


Nubuck en buffelleder zijn leertype’s waarvan het oppervlak geslepen of geschuurd is en daardoor fluweelachtig aanvoelen. Het voordeel is dat het aangenaam en warm aanvoelt en ze bezitten een mooie structuur. Het nadeel is de gevoeligheid, kwetsbaarheid. Duw met een vochtig gemaakte vinger op het leder en er ontstaat direct een donkere plek, het leder is openporiëg. Ruw leder wordt na verloop van tijd glanzend en verspekt, er ontstaan gemakkelijk vlekken en het leder gaat verbleken.

Voor verzorging van nieuw ruw leder raden we een behandeling met COLOURLOCK Aniline Protector aan. Deze voedt het leder en beschermt het tegen uitdrogen en verbleken. Bestaat het risico voor vlekken, dan is het verstandig om aansluitend aan het verzorgen het leder te behandelen met COLOURLOCK Impregnering voor ruwleder.

Bij intensief gebruik deze behandeling zeker elk jaar herhalen.

Wanneer het leder reeds vlekken of glans vertoond, dan moet het leder gereinigd en verzorgd worden en kunt u beter de COLOURLOCK Ruwleder onderhoudsset aanschaffen.
De set bevat o.a. een gumblok en een schuurspons waarmee het leder gereinigd en opgeruwd kan worden. Het leder wordt hierdoor weer schoon en zacht. Natreinigers zijn bij ruwleder weinig effectief: het leder wordt nat, de reinigingsgraad is gering en er bestaat grote kans op randen. Afneembare hoezen kunnen het beste met onze COLOURLOCK Leder wasconcentraat op de hand of in de machine gewassen worden.
Ook hier is een een na-impregnering aan te bevelen. Helaas is ruwleder een gevoelig leersoort en de kans bestaat dat het na reiniging en verzorging niet meer zo is als nieuw. Met de set heeft u echter alles, wat u zelf probleemloos kunt gebruiken bij het behandelen van ruwleder.
Verse vet- en olievlekken en delen die erg spekkig geworden zijn kunnen met de COLOURLOCK Vetvlekken absorbtiespray verwijderd worden. Vraag hiervoor naar de uitgebreide Infotekst.

Verbleking van donker ruwleder kan met COLOURLOCK Nubuck Fresh kleurtinten voor ruwleder opgefrist worden. Voor een bankstel is ongeveer een liter Fresh nodig omdat ruwleder sterk absorberend is.

Extreme verbleking en vervuiling moeten echter door de vakman aangepakt worden. Vraag ons naar de dichtsbijzijnde vakman.


typisch ouder buffelleer, donkerbruin, verbleekt
BMW buffelleder, donkerbruin, verbleekt
buffelleder is gevoelig voor vlekken

 

 

 Deel deze pagina via...