(+31) 321 318 490

Ruwe plekken en breukjes door veroudering

COLOURLOCK Leder Fresh is uitstekend geschikt om krassen, slijtage en een lichte mate van verbleken weer met kleur op te frissen. Soms is het leder echter zo ernstig beschadigd, dat het COLOURLOCK Leder Fresh deze schade van zich alleen niet repareren kan. COLOURLOCK Leder Fresh kan zeer goed kleurschade herstellen, maar beschadigd leder niet. Ook de COLOURLOCK Leerplamuur Gel is voor dergelijke schades niet geschikt, omdat deze niet voor grote oppervlaktes bedoeld is. Wel is deze geschikt voor reparaties van diepe breuken en scheuren.

Om vast te stellen, of alleen de verf of ook het leder beschadigd is, moet u met een hand over het leder voelen. Is het erg ruw, dan is ook het leder beschadigd. Dat geldt ook, wanneer de zitvlakken over een groter gebied breukjes of slijtage vertonen. Vergelijk uw leder met de onderstaande foto''s. 

De kleur op zich is makkelijk weer aan te brengen. Maar te erg beschadigd leder kan COLOURLOCK Leder Fresh alleen niet in stand houden. Deze schade zou dan helaas snel weer zichtbaar worden. In zulke gevallen heeft u nog COLOURLOCK Leder Reinigingsbenzine en Lederverf Neutral, om de lederschade te stabiliseren. Met de COLOURLOCK Leder Reinigingsbenzine wordt het leder dan ontvet en met Lederverf Neutral wordt de lederschade gerepareerd. Eenvoudig met een spons of doek opbrengen en vanzelf laten drogen. Dan met een COLOURLOCK Leder Softpad voorzichtig glad schuren. Zo nodig nog een keer herhalen en bij grotere schades de binder met een kwastje gebruiken om de diepste breuken te vullen. Tenslotte het oppervlak met COLOURLOCK Leder Softpad nog een keer schuren. 

Dan pas de COLOURLOCK Leder Fresh kleurtint met een spons meerdere malen opbrengen en tussendoor steeds met een föhn drogen.

Het leder wat nog goed is behandelen zoals in de instructie "Reiniging en onderhoud van gedekt leer" behandelen. Het onderhouds interval moet bij zulk ouder en beschadigd leder wel korter genomen worden. Typische optiek, waar COLOURLOCK Leder Fresh niet voldoende is. 
Dekverf Neutraal is - waar nog mogelijk - de enige mogelijkheid
.
 


Deel deze pagina via...