(+31) 321 318 490

Reparatie van kleurbeschadigingen met COLOURLOCK Leder Fresh

De typische gevolgen van slijtage bij autoleder kunt u met onze producten uitstekend reinigen, repareren en onderhouden. In het bijzonder de instapwang van de bestuurdersstoel is slijtgevoelig, en de originele kleur verdwijnt met de tijd. 

Bij zichtbaar vuil geworden leder moet het - al naar gelang de mate van vervuiling - met COLOURLOCK Reiniger mild of COLOURLOCK Reiniger sterk gereinigd worden. Als de vervuiling zich hoofdzakelijk tussen de nerven bevindt, dan moet de COLOURLOCK Leder Reinigingsborstel gebruikt worden.

Met COLOURLOCK Leder Reinigingsbenzine wordt de te repareren of te kleuren plek nog ontvet, om de reparatieproducten goed te kunnen laten hechten. De Reiniger verwijdert goed vuil en smeer, maar ontvet niet alle voorheen opgebrachte olieën, waxen of siliconen, die zich in veel onderhoudsmiddelen bevinden. Deze substanties beïnvloeden de duurzaamheid en de hechting van COLOURLOCK Leder Fresh of COLOURLOCK Leerplamuur Gel

Door slijtage ruw geworden plekken moeten voor een reparatie of kleuropfrisbeurt met LederFresh met een COLOURLOCK Leder Softpad glad gemaakt worden. 

Op plaatsen waar de kleur afgesleten is of droogtescheurtjes ontstaan zijn wordt de originele kleur van het leer met COLOURLOCK Leder Fresh weer opgefrist. Daar waar de slijtage het beste zichtbaar is, moet de kleurtint meerdere malen opgebracht worden en tussendoor steeds met een föhn drogen. De in COLOURLOCK Leder Fresh  aanwezige bindmiddelen zorgen voor een lichte vulwerking, waardoor oppervlakkige beschadigingen nagenoeg verdwijnen. 

Autofabricanten werken meer en meer met namen voor de kleur van het interieur. Kijk eens in de folder van uw auto of informeer bij de dealer adhv het chassisnummer naar de naam van de kleur (geen getal of code). Als alternatief snijdt u een stukje leervan onder een stoel weg of van achter een stuk bekleding. Een stukje zo groot als een duimnagel volstaat. Het voordeel van onder een stoel of vanachter de bekleding is dat dit nog de meest originele kleur bevat en nog niet is aangetast door de zon of door onjuiste reinigingsproducten.

Grotere krassen, droogtescheurtjes en kleinere scheuren sluit u met COLOURLOCK Leerplamuur Gel. Lees hiervoor ook eens de speciale infotekst. 

COLOURLOCK Leder Fresh is niet een onderhoudsmiddel of verzorgingsmiddel. MeCOLOURLOCK Leder Protector verzorgt en conserveert u het leder, na de reiniging en de reparaties. Deze bevat UV-filters waardoor duurzaam en waardevol leder tegen verbleken wordt beschermd. Bovendien wordt het leer hierdoor weer zacht en soepel. Door regelmatig onderhoud zal de levensduur van het leder aanzienlijk toenemen. 

Belangrijk: Regelmatig spaarzaam verzorgen is beter voor het leer, dan slechts af en toe in overvloed! De bestuurdersstoel elke 3 maanden behandelen, de rest elke 6-12 maanden.

Cabrio''s aansluitend nog met COLOURLOCK Elephant Ledervet behandelen. Dit vet bezit een sterk impregnerende werking en voorkomt schimmelvorming. 

Bij regelmatig gebruik is het verstandig om de instapwangen voor de Protector nog de COLOURLOCK Leder Verzegeling aan te brengen. De wrijvingsweerstand wordt daar dan verminderd (moderne autostoelen worden steeds meer gemodelleerd, de instapwangen worden daardoor steeds zwaarder belast)

Nieuw wordt het leder door onze producten niet. Maar slijtplekken en schades welke voorheen opvielen zullen weer onherkenbaar hersteld worden. Het zal er als zeer goed onderhouden, "ervaren" leer uitzien. Staat u een ander resultaat voor ogen, dan moet een restaurateur opgezocht worden. Wij bevelen u graag het voor u meest geschikte bedrijf aan. 

 

 Aanbevolen producten:

  • COLOURLOCK Leder Fresh 150 ml is voldoende voor een auto. Op kleurnaam van uw auto, precies de originel kleur, óf volgens een monster van uw auto (ook oldtimers!).

  • COLOURLOCK Leerplamuur Gel 7 ml bij op te vullen scheuren en breuken. Direct met de Fresh mee te bestellen in dezelfde kleur. Altijd Fresh meebestellen om kleur-en glansverschillen te kunnen egaliseren.

  • COLOURLOCK Leder Protector basisverzorging voor gebruikt leder. 150 ml is voldoende voor een auto. Ook in liter verpakking verkrijgbaar. 

 


 

product gebruik:

Naar gelang de vervuiling met COLOURLOCK Reiniger mild of Sterk schoonmaken.

Bij vuil tussen de nerven is de borstel een handig hulpmiddel.

Een typish geval voor
COLOURLOCK Reiniger sterk.

Voor een reparatie  met COLOURLOCK Leerplamuur Gel of een kleurherstel met Fresh moet met Reinigingsbenzine ontvet worden.

Ruwe plekken  en slijtplekken en ouder leder voor de reparatie of kleurherstel met Softpad schuren.

Diepe breuken en scheuren met COLOURLOCK Leerplamuur Gel sluiten en stabiliseren.Lees hierover de speciale Infotekst. 

Met COLOURLOCK Leder Fresh wordt de kleur weer opgefrist. Op kleurnaam of volgens monster gemaakt. 

COLOURLOCK Leder Verzegeling beschermt nieuw leder (tot 3 jaar) tegen slijtage en gebruikssporen.


COLOURLOCK Elephant Ledervet beschermt en impregneert het leer van cabrio''s tegen weersinvloeden. 

 


 

 

Typische voorbeelden met uitleg:

Typisch een geval voor COLOURLOCK Leder Fresh.

Typisch een geval voor COLOURLOCK Leder Fresh.

Typisch een geval voor COLOURLOCK Leder Fresh.

Een grensgeval bij verder gebruik omdat het leder door veroudering al behoorlijk verzwakt is. Zie Infotekst "Scheuren" en "Ruwe plekken" 

Met COLOURLOCK Leerplamuur Gel en COLOURLOCK Leder Fresh nog op te lossen, maar grensgeval. Het leder naast de scheur is nog juist voldoende om als steun te dienen. 

Te dicht bij de stiknaad en te veel spanning. Hier de autostoffeerder een nieuw stuk leder laten plaatsen en de rest met COLOURLOCK Leder Fresh renoveren. 

 Er ontbreekt al schuim
en te veel leder. Een geval voor de stoffeerder.

Nog erger. Meestal is dan ook nog het leder gortdroog en gebarsten. Een geval voor de stoffeerder.

 

Gebruiksvideo's

Deel deze pagina via...