(+31) 321 318 490

Reiniging en onderhoud van kunststoffen en kunstleder


Kunststoffen en kunstleer zijn in de regel bijzonder sterk en eenvoudig te onderhouden. Vervuiling laat zich met COLOURLOCK Kunststofreiniger "sterk“ eenvoudig schoonmaken. Voor verzorging kan men het beste het oppervlak met Kunststof Protector behandelen. Het oppervlak krijgt hiermee een onzichtbare beschermende film, welke het indringen van vuil verhindert en het karakter van het oppervlak conserveert.

Tip voor reiniging en onderhoud van ouder kunstleer en kunststof:

Kunststoffen en kunstleer verliezen na verloop van tijd hun weekmakers en worden droog, poreus en beginnen te scheuren. Dit proces is slechts matig te beïnvloeden. Regelmatig reinigen en verzegelen vertraagt dit proces. Vooral het verbleken van het oppervlak wordt hiermee tegengegaan.

Sommige kunstleer- en kunststofoppervlakken hebben de neiging net als leer te verbleken. De kleurpigmenten in het materiaal zijn dan niet UV - bestendig. Deze kleurverandering kunt u niet met COLOURLOCK Leder Fresh bijtinten. De kleurtint kan niet, zoals bij leer, in het materiaal intrekken. Kunstleer en kunststof kan alleen door „overspuiten“ opnieuw gekleurd worden. Informatie hierover kunt u lezen in de Tip: "Verven van kunststof en kunstleer voor professionals“.

U kunt kunstleer- en kunststofoppervlakken ook met Leder- en Kunstleder lakspray kleuren. In tegenstelling tot COLOURLOCK Leder Fresh is deze lakspray sterk dekkend. Meestal moet dan ook i.v.m. afwijkende glans het gehele oppervlak gespoten worden. Allen kleinere vlekjes kunt u met COLOURLOCK Leder Fresh afdekken. Deze kleurtint meermaals opdeppen en tussendoor met een föhn drogen.

Kleine scheuren in kunstleer en kunststof kunnen met COLOURLOCK Leerplamuur Gel  probleemloos gerepareerd worden. Hier functioneert de gel net zo als bij leer.

Sommige kunststofdelen in nieuwe auto’s zijn zó scherp gemaakt, dat de nerven aan het oppervlak als fijn schuurpapier werken. Huidschilfers van ellebogen of handen hebben dan samen met stof tot gevolg dat er een grauwsluier op deze delen ontstaat.
Dit fenomeen voorkomt u met Kunststof Protector. Dit product beschermt kunststof delen tegen afschuren en vervuiling. Een kleine hoeveelheid kunststof protector op een pluisvrije doek gieten en het oppervlak gelijkmatig behandelen. Een tweetal behandelingen is voldoende.

 

 


Kunstleder onderhoudsset

 

Deel deze pagina via...