(+31) 321 318 490

Kleur afgeven van "jeans" op lichtgekleurd gedekt leer

Het komt steeds vaker voor, dat bij geelachtige (beige, geel, oker) gladleder er kleur op afgeeft. Het gaat in de regel om auto – en meubelleder. Het afgeven ontstaat door uiteenlopende kledingstukken en materialen. Jassen, broeken of gordels zijn de veroorzakers. De gebruikte stoffen, textielen of leder geven kleurstoffen af aan het lederoppervlak van de zitting.
En deze vormen een chemische verbinding met de lederkleur. De kleurstoffen trekken in het lederoppervlak. Deze kleurafgifte laat zich met normaal in de handel verkrijgbare reinigers niet verwijderen.

Het verkleurde oppervlak altijd eerst met COLOURLOCK Reiniger sterk reinigen en testen, of deze reiniging voldoende is. Laat zich de verkleuring zo niet verwijderen, dan moet het oppervlak daarna met GLD Reiniger gereinigd worden.

GLD op een schone, witte badstofdoek aanbrengen en daarmee het oppervlak voorzichtig behandelen. Door het GLD wordt de beschermlaag opgelost. Met het verwijderen van de vervuiling kan er ook wat kleur opgelost worden. Men moet daarom voorzichtig zijn, om de beschermlaag niet helemaal op te lossen. Wanneer er kleur oplost, of wanneer de vervuiling niet helemaal verwijderd kan worden, dan moet er met COLOURLOCK Leder Fresh kleur nagetint worden. Bij sterke verdonkering de tint meerdere malen opdeppen en tussendoor met een föhn drogen.

Na het reinigen met GLD moet de verwijderde beschermlaag opnieuw verzegeld worden. COLOURLOCK Leder Fresh "neutraal“ of in een overeenkomende kleur met een spons aanbrengen. COLOURLOCK Leder Fresh neutraal vernieuwt de beschermlaag maar verkleurd het behandelde oppervlak niet. Om opnieuw kleurafgeven te voorkomen moet het oppervlak met COLOURLOCK Leder Verzegeling nabehandeld worden. Dit product vermindert de penetratie van kleuren in de lederkleuren. Tenslotte het leder met COLOURLOCK Leder Protector verzorgen.Deel deze pagina via...