(+31) 321 318 490

De juiste glans bij autolederNiet alleen nieuw leder, maar ook ouder leder is oorspronkelijk mat geweest. Onderhoudsmiddelen en gebruik zorgen ervoor dat het leder min of meer "gepolijst" wordt en het begint te glimmen. Dit is vooral goed te zien aan het verschil tussen de bestuurdersstoel en de bijrijdersstoel en de achterbank.

Wanneer het leder door gebruik met de tijd glanzend geworden is, dan is normaal gesproken een reinigingsbeurt met COLOURLOCK Reiniger sterk en verzorgen met COLOURLOCK Leder Protector bij ouder leder, of met COLOURLOCK Leder Verzegeling bij nieuw leder voldoende. Het leder wordt dan nagenoeg net zo mat als het oorspronkelijk gewezen is. Belangrijk is dat dan de Protector met een doek slechts dun en zonder napolijsten op het leder aangebracht wordt. Als er toch nog te veel glans ontstaat, dan de volgende dag met een iets vochtig gemaakte doek nogmaals het leder afnemen.

Het is onvermijdbaar en een natuurlijk proces, dat leder na verloop van tijd door gebruik weer begint te glanzen . Als het leder te glanzend wordt, de behandeling herhalen.

Soms komt het voor dat de originele uitstraling van het leder bewust aangepast moet worden. Naar smaak van de eigenaar is het leder te mat of te glanzend. Of een stoffeerder heeft een deel van het leder vervangen door een passend stuk leder in dezelfde kleur, maar de glans wijkt af van het origineel. Om zulke verschillen te verhelpen zijn er 2 kleurvrije producten in ons programma. U vindt deze producten onder de naam COLOURLOCK Leder Fresh "mat en COLOURLOCK Leder Fresh "glans“. Met deze producten bent u in staat de glans naar uw smaak aan te passen. Voor de behandeling met een van deze producten moet het leder eerst met COLOURLOCK Leder Reinigingsbenzine ontvet worden.

Klanten hebben soms de wens, dat het leder altijd zo mat blijft, als op het moment toen hun de auto werd overgedragen. Helaas is deze wens niet uitvoerbaar. Matteren gaat goed, maar absoluut onveranderbaar maken gaat niet. Leder is mat, omdat het oppervlak, onder een microscoop bekeken, er als een Alpenlandschap uitziet. De reflectie van zo'n ruw oppervlak veroorzaakt de matheid. Door elke keer op het leder te zitten en te bewegen drukt u deze toppen vlak en polijst deze als het ware glad. Door elke huidcontact brengt u steeds een beetje huidvet op (zoals een vingerafdruk op een brillenglas) en vult daarmee de dalen op. Dáárdoor wordt een leder oppervlak glad en verandert de reflectie.

Samenvatting:

Er zijn producten die leder matter maken (Reiniger, Verzegeling, Protector, Fresh Neutral "mat"), maar geen middeltjes, die het gevolg van opnieuw gebruiken uitbannen. Leder zal altijd zachter zijn dan de uitgeoefende tegendruk, en, als voorbeeld, handschoenen houden zelfs huidvetten op een stuurwiel niet tegen. De handschoenen zullen zelfs het oppervlak alleen nog maar meer polijsten. Daarom de "matgraad" niet tot een manie laten komen. Het hoort eenvoudigweg bij leder, dat het met de tijd wat glanzender wordt, en als dat stoort, dan reinigen en verzorgen. Intervallen van 3 maanden zijn dan absoluut afdoende.

 Deel deze pagina via...