(+31) 321 318 490

Bandensporen op auto leder

Bandensporen op autoleder komen steeds vaker voor. Om van winterbanden op zomerbanden om te wisselen worden de banden op de achterbank van de auto vervoerd. Al snel laat dat zijn sporen achter. De belettering en het profiel zijn aan de bruin - zwarte verkleuring duidelijk te herkennen. Meestal is een paar uur al voldoende, en de afdruk gaat zelfs dwars door een beschermzak heen. De in de banden verwerkte olieën dringen diep in het leder binnen. 

Bandensporen zijn net zo eenvoudig te verwijderen als tatoeages van de huid. De kleurstof uit de banden penetreerd diep in het leder en laat zich door reinigen niet verwijderen. En simpelweg overspuiten gaat ook niet. Net zo makkelijk als de afruk in het leder trekt, zo "bloedt" ze ook weer naar buiten en na een paar dagen is de afdruk weer in volle glorie terug.. 

Er bestaan slechts twee manieren om dit probleem op te lossen. De renovatie door een vakman, of opnieuw bekleden. Een renovatie door een vakman gaat gauw 500 tot 1000 Euro kosten. Omdat de olie achtige kleurstoffen zo graag door de verf heen bloeden, moet eerst zeer arbeidsintensief de oude kleur verwijderd worden en de resten met speciale producten geabsorbeerd worden. Dan kan pas na het aanbrengen van een blokker de kleur weer aangebracht worden. Daarom altijd eerst de prijs van opnieuw bekleden opvragen. Alleen wanneer nieuw leder te duur of niet leverbaar is, komt de professionele renovatie in aanmerking. 

 

Het probleem "bandensporen" is een heel groot probleem aan het worden ....
.... en is slechts door zeer veel inspanning te verwijderen.
Reifenabdrücke auf Autoelder
Zelfs van sterke oplosmiddelen
raken bandensporen niet van onder de indruk.

Alleen met de grootste inspanning kunnen de verfstoffen uit het leer getrokken worden.

Na het "reinigen" moet het leder opnieuw gespoten worden.

Het eindresultaat is goed, maar een immense opgave en kostbaar.


Deel deze pagina via...